DIA UNIVERSAL DEL NEN


Dia Universal dels Drets dels Nens

El Dia Universal del Nen, se celebra tots els anys el 20 de novembre, és un dia dedicat a tots els nens i nenes del 'món.

És un dia de celebració pels avenços aconseguits, per cridar l'atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.
Es un dia molt important per a molts de nosaltres que encara seguim sent uns nens.

Per això em de respondre a unes preguntes molt bàsiques.


Resultado de imagen de dia universal del niño"Quan es celebra el Dia Universal dels Drets dels Nens?
Nacions Unides celebra el Dia Universal dels Drets dels Nens el 20 de novembre, mateix dia en què l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la Declaració dels Drets de l'Infant el 1959. 
Aquesta declaració, no va ser suficient per protegir els drets de tots els nens del món. Després de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets dels Nens, el 20 de novembre de 1989, el compliment és obligatori per a tots els països que l'han signat.


Què se celebra?
L'ONU va recomanar el 1954 destinar un dia als nens i les nenes del món, i promoure el seu benestar amb activitats socials i culturals.
Nacions Unides celebra aquest dia en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets dels Nens el 1959 i la Convenció sobre els Drets dels Nens el 1989.


Per a què serveix el Dia Universal dels Drets dels Nens?
L'objectiu del Dia Universal dels Drets del Nen és recordar a les persones que els nens són el col·lectiu més vulnerable i els que més pateixen les crisis i els problemes del món.
Aquest dia mundial recorda que tots els nens tenen dret a la salut, l'educació i la protecció, sense importar el lloc on hagin nascut.
Resultado de imagen de dia universal del niño"Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per fer una crida mundial sobre les necessitats dels més petits i per reconèixer la tasca de les persones que cada dia treballen perquè els nens i nenes tinguin un futur millor.


Què es pot fer en aquest dia?
El 20 de novembre és una ocasió especial perquè tothom conegui els drets dels infants i per recordar la importància de treballar per aconseguir el benestar de tots els nens i les nenes del món.
És un bon dia per conèixer les diferents formes de col·laborar amb els nens més vulnerables, perquè els seus drets siguin reconeguts. Això els ajudarà en un futur a ells i a nosaltres.



Això ha sigut tot per avui, ara ya podem acabar amb...
Informa't sobre la vida i aquesta sera divertida.

Fins un altre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

RECOMANACIONS

LLIBRES PER LLEGIR En Sant Jordi es solen anar a comprar llibre a les Rambles, però malgrat pel Covid-19, aquest any no serà així. Per a...