DIA MUNDIAL DEL INVENTOR



INVENTS QUOTIDIANS

Hi han un munt d'invents que han estat creats amb la funció de fer que les nostres vides siguin més fàcils. El Día Mundial de l'Inventor es un dia on tenim que recorda a aquellas persones que en algún moments van voler fer que les coses quotidianes fesin més simples per a tots nosaltres.

Per això avui explicaré cinc invents quotidians que tots deuriem de saber.



Resultado de imagen de reloj de pulsera
RELLOTGE DE PULSERA
El gran inventor de aquest objecte, que potser que el portin ara mateix, va ser el rellotger anglés Jonh Harwood a l'any 1923. Aquest home va funda una empresa el 1922 de reparació de rellotges perqué abans les persones tenien un rellotge de pulsera que funcionava amb un corda, llavors ell va voler inventar un que funciones automaticament.





Resultado de imagen de instagramINSTAGRAM
Intagram no es un objecta però si és una aplicació que tothom l'utilitza. No té un sol creador, sino dos; en Kevin Systrom i Mike Krieger a l'any 2010. En realitat estaba disenyat per centrar les seves funcions HRML5 check-in en un proyecte de fotografia mobil. 






Resultado de imagen de cinta adhesiva
CINTA ADHESIVA
Va ser inventada per Richard Drew a l'any 1925. Ell no era una persona famosa. Richard va crear la cinta adhesiva sense voler, ya que abans les sintes eren de paper i/o de colors. Podriem dir que aquest noi el va crear sense voler.








Resultado de imagen de bolsas de plastico
BOSSA DE PLASTIC
Les bosses de plastic són uns del objectes que més contaminen, però em creurias sí et dic que al principi estava diseñat per tot el contari. Sten Gustaf, el creador, va pensar que aquestes bolses no contaminarien al medi. Van ser creadas a l'any 1965.






Resultado de imagen de cremalleraCREMALLERA
La cremallera té dos inventors. Un és Whitcomb Judson (Nord-Americá) i l'altre Gideon Sundbäck (Suec). Diem això perquè va ser el Nord-Americá el que la va crear un mecanisme semblant, però va ser el suec el que la va fer totalment segur i pràctic. Va ser ceada per facilitar la seguretat de la roba a l'any 1851.






I aixó és tot, espero que ara sapigueu més coses sobre algunes de les coses que les utilitzem diariament.

HALLOWEEN -VS- LA CASTANYADA


HALLOWEEN -VS- LA CASTANYADA


Dues festes no molts similars però que atreuen a gent; una més que l'altra. Són el Halloween i la Castanyada. Aquestes dues 'festes' es troben molt juntes en el mes de Octubre.

E pensat que podria dir una mica d'informació bàsica dels dos i després donar la meva opinió. Sense res més a, comencem!!!


HALLOWEEN
Resultado de imagen de halloween El Halloween es una festa que es celebra el 31 d'octubre. És veritat que s'ha transformat en una festa mundial però els principals llocs són els del món anglosaxó: Estats Units, Canada, Irlanda i Regne Unit. Nosaltres, quan escoltem aquesta paraula, sen ve a la ment una festa de disfresses amb caramel molt divertida; però en veritat els seus orígens no són tant bonics.





LA CASTANYADA
Resultado de imagen de la castanyadaÉs una festa que es celebra a la part del Nord d'Espanya. Aquesta festa esta relacionada amb la collita de castanyes similar a la festa de la vendimia. No te una data exacta per celebrar. Aquesta festa també es pot dir "Magosto", perquè la foguera on es prepara les castanyes té aquest nom.





LA MEVA OPINIÓ
A mi el que més m'agrada és el Halloween perquè és molt més divertit i entretingut.

I aixó és tot.

Què és el que m'apassiona?

 

Què és el que m'apassiona?



Hola a tots. La semana pasada vaig parlar sobre el que feia el caps de setmana. Ara us parlare d'una altra cosa ineresant.

Hobbys tinc molts pero només hi han tres coses que m'apassiona en aquesta vida: el ball, el cant i el fútbol. 


Imagen relacionada
EL BALL:

Puc considerar el ball que la passió més gran que tinc. Al principi el ball per a mí ni fu ni fa ,però quan vaig  el K-Pop aquesta idea em va cambiar.
Ara estic en grup d'unes 10 noies que també ens agrada aquest genere de música i és molt divertit.


Resultado de imagen de sing png

 
EL CANT:

Quan el ball em va començar a agradar, el cant també. No es que sigui molt bona però si que m'apassiona molt.  Quan estic trista o enfadada, m'agrada posar una canció a l'azar i cantarla fins que em quedi sense veu. Crec que es molt emocionant, i divertit!!




Resultado de imagen de imagenes de aviones o vuelosELS VIATGES

Viatgar a sigut unes de les millors coses que e fet en la mava vida perquè així coneixes nous països i noves cultures. També pots coneixer persones noves i ,escoltar en primera persona, nous idiomes.





I aixó a sigut tot per avui. Espero que us hagi agradat i que deixeu un comentari.


ENS VEIEM A LA PROXIMA.

RECOMANACIONS

LLIBRES PER LLEGIR En Sant Jordi es solen anar a comprar llibre a les Rambles, però malgrat pel Covid-19, aquest any no serà així. Per a...