RECOMANACIONS

LLIBRES PER LLEGIR

En Sant Jordi es solen anar a comprar llibre a les Rambles, però malgrat pel Covid-19, aquest any no serà així. Per això he volgut fer un blog on us puc recomana alguns llibre que, personalment, m'ha agradat bastant. Jo no són una persona que llegeix molt però he posat els meus tres favorits.
Aquesta és la meva llista:


  • Xènia, tens un Whatsapp

Aquest llibre el vaig llegir a l'institut. M'agrada perquè posa a la protagonista en una posició en la que la majoria de joves es pot representar. També té alguns problemes personals que ens fa moure els nostres sentiments. Llegint aquest llibre me sentit molt bé perquè és de estil juvenil. Aquest llibre és el primer d'una trilogia: Xènia, tens un Whatsapp, Xènia, estimar no fa mal i Xènia #KEEPCALM i fes un tuit.


트위터의 Xènia,TensUnWhatsapp 님: "El club lectura #Esparraguera ...



  • Hush, Hush

Aquesta és la meva favorita. L'historia tracta sobre l'amor que un àngel caigut i una noia normal poden arribar a tenir. Al principi no són molt amigables l'un amb el altre però al final, per circumstancies dolentes comencen a parlar. La mort de dos persones fa que la protagonista, Nora, tingui por perquè ella pot ser la següents. Però per això, el seu amic l'àngel caigut, Patch, l'ajudarà. Aquest llibre perteneix a una saga de quatre llibres.


Libros Para Obsesionados: Saga Hush Hush



  • Eleanor & Park

Aquesta historia esta ambientada en el 80 a Estats Units. Eleanor i Park són dos joves que és coneixen en l'institut de Omaha. Quan es coneixen, un no pots deixar de pensar en el altre així que comencen a tenir una amistad. Tot va bé fins que en Park s'adona que la Eleanor te problemes a casa, així que ell va vol ajudar.


Eleanor y Park: una novela audible | Tierra Adentro


Espero que us hagi agradat aquest blog.
Ens veiem en la pròxima, cuideu-vos.



SANT JORDI

SANTA NEUS?


Hola a tots!!
Sant Jordi és una llegenda que molts ja coneixem molt bé. En aquest blog, avui, transformarem aquest llegenda, canviarem algunes coses. Amb això dit, comencem!!



Fa uns anys,
les persones que vivien en Montblanc estaven per una crisis perquè el seu príncep era un poruc. En el poble hi havia un drac que esta saquejant-ho tot. Al principi la gent del poble li donava una ovella perquè així no es menges a cap persona.
Un Sant Jordi coeducatiu | EL RACO DEL MENUT
 Però el drac cada vegada tenia més gana i volia menjar-se alguna cosa més. El príncep era tan poruc que, en comptes de lluitar, va decidir donar al drac una persona del poble cada dia, tot per sorteig. Un dia, el torn li va arribar al príncep, i és va espantar massa. El rei no podia fer res més que acceptar la llei. El dia va arribar i el príncep no volia anar a on vivia el drac. 
Abans d'arribar al lloc, va apareixer una noia damunt d'un cavall negre, era una cavallera. La noia es va apropar i va preguntar al príncep que per què estava tant trist. Aquest li va contestar que seria menjat per un drac que estava atemorint el seu poble. La cavallera es va oferir ajudar-lo perquè ella estava buscant un drac que es va escapar de on era abans.
Una vegada amb el drac, la cavallera va reconeixer al drac. El drac va anar a atacar-la i la noia va lluitar amb ell. Llavors la cavallera va clavar la llança al coll del drac. El príncep estava molt content i li va preguntar a la noia: 
Com et diu?
Llavor la cavallera va dir:
Neus, em dic Neus.
Del lloc on va caure la sang del drac va creixer un roser amb moltes roses ben vermelles que mai ningú havia vist mai. El príncep li va demanar a la Neus que es quedes amb ells però ella va rebutjar l'oferta perquè tenia que continuar fent feliç a les persones per tot el món.


Potser a sigut una mica igual que a la de sempre però, una noia també pot salvar a un noi.
Això ha sigut tot per avui. Espero que estigueu bé, que estigueu feliços i llegiu llibre.
Ens veien en un altre blog. Adeu!!

Cómo se celebra el día de Sant Jord en Barcelona? | spain.info España

VON VOYAGE!!!


TRAVELS

Aquesta setmana és Setmana Santa i no podem sortir. Però això no vol dir que no tiguem curiositat sobre viatjar a un altre lloc, més ara que estem tancats.
Viatjar pel món és una cosa a que la majoria de persones els agrada i escollir només un lloc ens sembra casi impossible.

On aniria?
Fa uns anys que la cultura coreana m'atrau bastant i és un dels països que vull visitar.

Corea del Sud
Encara que sigui un país molt petit, crec que una setmana seria suficient per visitar-la. Per això he escollit dos de les grans ciutats de Corea del Sud.

Seul
Palaus
Els palaus són una cosa que si viatges a Corea no t'ho pots perdre. Aqui deixo els cinc més importants/populars.

Gyeongbokgung
Seoul attractions-Gyeongbokgung
Changdeokgung
Seoul attractions-Changdeokgung
Changgyeonggung
Changgyeonggung Palace Honghwamun Gate (창경궁 홍화문) | Kpopmap
Deoksugung
Palacio Deoksugung - Etourism
Gyeonghuigung
Royal palace Seoul — How to visit 5 grand palaces in Seoul? - Page ...

Torre N Seoul
També coneguda com Torre Namsan té una altura de 2.500 metres i és un dels monuments més impressionants de l'actualitat. Va ser construïda en 1969 però no és van obrir les portes al public fins 1980. Dins d'aquesta torre trobem un Museu de l'Ós de Peluix i Locks of Love, on els enamorats van posar un cadenat per el seu amor.
Seoul attractions-N Seoul Tower

Gangnam
Gangnam és un dels barris més populars de Seul. Va conseguir més fama amb la canço de PSY-Gangnam Style. És un barri que es caracteritza per les persones que viuen allí. Solen ser famosos i gent amb molts diners. És molt visitat entre els visitants per les seves tendes i grans comerços.
Gangnam ITC - KPF

Hallyu KStar Road
Aquest lloc és un carrer on fanàtics del K-pop li agradaria anar (inclòs jo). En aquest carrer podem trobar ossets que representen a un grup de K-pop i estan firmats per ells (no de tots els grups). Al principi del carrer hi ha un osset gran (més gran que els altres).

Insadong
Aquesta ciutat és ideal per a ti si t'agrada veure les escenes culturals locals. És caracteritza per la seva similitud amb l'antiga Corea de la dinastia Joseon.
Insadong, Seoul | Insadong, Seoul, Korea. September 2013. Ca… | Flickr

Frontera con Corea del Nord
Una experiència bastant emocionant seria poder veure i estar a prop de la frontera entre dos països en guerra. També pots veure part de les instal·lacions de l'edifici que es troba a uns metres de la frontera. Aquesta frontera és només un petit espai del terra que te forma de rectangle feta amb totxanes.
Soldados de Corea del Norte y del Sur cruzaron pacíficamente sus ...



Busan
Busan és la segona capital de Corea del Sud. És la ciutat costera més gran que tenen, i caracteritzada perquè la majoria de temps, que no sigui estiu, plou.

Arirang Street
Aquest carrer és el millor si vols degustar del menjà tradicional/local/de carrer. També tendes estrangeres i nacionals. Aqui pots gaudi del menjar i emportar-te un fantàstic souvenir.

Gwangbok-ro Arirang Street - Establishment | Airbnb®

Gamcheon Culture Village
La seva bellesa és millor si la veus des d'un punt alt. Aquestes cases situades en una de les muntanyes de Busan. En aquests carrers estrets i com un laberint es desenvolupa l'art de carrer. Pots pujar directament en bus o intentar pujar pels carrer fins un mirador on podràs veure la ciutat de Busan.

Busan Shore Excursion Tour con Gamcheon Culture Village | Busán ...

Això ha sigut tot per avui. Espero que tots estigueu bé i cuideu-vos.

CARNAVAL


HISTORIA DEL CARNAVAL

El Carnaval és una festa que és fa abans de la cuaresma cristiana i que pot variar de mes (potser en febrer o en març). 

Resultado de imagen de carnavalComienza el dijous i acaba el dimarts. El carnaval combina elements com ara disfresses, grups que canten o ballen, desfilades i festes al carrer. 

Malgrat les diferències que la seva celebració presenta al món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol. 
Per això avui parlaré una mica sobre els inicis del carnaval, les diferents maneres de celebrar-les, dues grans festes en tot el món i quina celebració és la millor en Espanya.


INICIS DEL CARNAVAL
En els inicis del Carnaval el trobem L'origen de la seva celebració sembla que estigui en les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu romà de el caos, la festa i el vi, les saturnals i les lupercales romanes, o les que es realitzaven en honor de l' bou Apis a Egipte. Els orígens d'aquesta festivitat es remuntarien a l'Egipte antic, fa més de 5.000 anys, amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi romà, des d'on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica pels navegants espanyols i portuguesos a partir de caps de al segle XV.

LES GRANS FESTES EN EL MÓN
Es diu que el carnaval va començar per una victòria de la República de Venècia contra el Patriarca d'Aquileia, Ulrico di Trevi, a 1162. Per l'alegria d'aquesta victòria, la gent es va aglomerar a la Piazza San Marco.

    Comienza el Carnaval de Venecia con un homenaje a los 50 años de ...
  • El carnaval de Venècia va ser oficialitzat quan Christopher Tolive, secretari principal de Dux de Venècia, s'ho va plantejar a les autoritats 1296 per tal que hi hagués contacte entre les classes altes i les baixes, entre d'altres motius. Durant el segle XVII, el festival barroc va ajudar a salvar la imatge prestigiosa de Venècia al món. El Carnaval de Venècia va aconseguir el seu màxim esplendor al segle XVIII, quan molts aristòcrates de diferents llocs visitaven Venècia, sent el més normal que els prínceps i nobles s'escapessin a gaudir durant alguns dies, o fins i tot mesos, de les festivitats. No obstant això, el carnaval va ser prohibit per l'emperador d'el Sacre Imperi Romà Germànic, i més tard emperador d'Àustria, Francisco II, a l'igual que l'ús de màscares.

    Imagenes: Así se vive el carnaval de Río de Janeiro 2018
  • Si bé el carnaval és una festa que se celebra a molts països de món, res arriba a la magnitud del Carnaval de Rio de Janeiro. Amb el pas dels segles, la religió catòlica va adoptar la «festa pagana» i la va convertir en una celebració prèvia a l'inici de la Quaresma, 40 dies en què els creients s'han d'abstenir de menjar carn, beure alcohol i de qualsevol altre plaer terrenal. Els africans i els seus descendents van començar a utilitzar disfresses amb plomes, pedres i herbes i van incorporar els ritmes propis dels seus països d'origen. Més tard, amb el sorgiment de la samba, el Carnaval de Rio de Janeiro es va convertir en la colorida festa que avui es coneix, quedant lligat indeleblement a aquest estil musical nascut als barris africans de la ciutat.

Això ha sugut tot.

COVID-19


Què fer durant la cuarentena?

Al no poder sortir de casa, moltes persones no es senten bé o s'avorreixen; i jo no sóc l'excepció.
Per això avui us dirè les coses que faig a casa, sola o amb la meva familia. 
  • Cuinar
Tongbaechu-kimchi | Receta | Comida coreana, Comida bebida y Comida

Una manera de "matar el tiempo" és cuinant. Encara que no siguis bo, pots fer-ho.
A mi m'agrada molt la cultura coreana així que faig alguines receptes típiques. 

Com el kimchi.





Pin em draws and fanarts
  • Dibuixar/pintar/disenyar
Fer alguna de aquestes tres coses m'agrada molt. 
Sòl dibuixar a artistes, pinto quadres del que veig a traves de la finestra i dissenyo roba. 
No són les meves passions però és bastant entretingut.
(El dibuix no és meu, noves le posat perquè us feu una idea.)





  • Exercici/ball
CHOREOGRAPHY] BTS (방탄소년단) 'DNA' Dance Practice GIF | Gfycat
Encara que sigui una mica difícil de posarse a fer, tenim que fer-ho. 
Jo prefereixo ballar ja que és el que més m'agrada.
En Youtube n'hi han un miler de videos, podreu trobar el que més volgueu.
Jo sòl ballar K-pop (coreografies).



  • Fer els deures
Això és una cosa que no a tots ens agrada però tenim que fer-ho.


Això a sigut tot per avui. Espero que tots estigue bé i no us avorriu massa, que això passarà.
Fins un altra.

COVID-19


CORONAVIRUS

Aquests dies em tingut que estar en casa sense sortir per el nou Coronavirus/Covid-19.
  • Ens quedarem més temps confinats?

Potser, les dades, desgraciadament, han pujat i això no una cosa que es pugui agafar com diverció o broma. Ens han dit que ens quedem en casa, dons; em de fer cas.

  • Quinas coses es troben a faltar? 

Encara que sembli estrany, trobo a faltar tindre que anar a l'institut. Perquè és on em podia trobar amb els meus amics. També, trobo a faltar les extrascolars. A mi m'agrada ballar i, encara que ha casa puc fer-ho, és millor si estas acompanyat.

Peró no us preocupeu, això no trigarà en acabar.
Espero que estigueu bé.

#joemquedoacasa

RECOMANACIONS

LLIBRES PER LLEGIR En Sant Jordi es solen anar a comprar llibre a les Rambles, però malgrat pel Covid-19, aquest any no serà així. Per a...